Què és La Milana?

IMG_6066
La Milana és un espai educatiu, lúdic i social on portem a terme diverses activitats vinculades als infants i a les famílies. Totes les nostres activitats s’engloben dins un projecte educatiu i contínuament estem renovant i repensant propostes. Els ingredients bàsics? L’educació respectuosa, la intel·ligència emocional i l’aprentatge alternatiu.

El nostre projecte global és ambiciós perquè espera satisfer a la comunitat familiar però en essència és molt senzill i simple. No hem inventat res però hem procurat capgirar l’enfoc i el tarannà que, en general, podeu trobar en els espais no formals. Entenem que darrera un simple espai d’entreteniment per nens i nenes nosaltres podem aportar un projecte professional i pedagògic que els beneficiï i reconforti encara més. Per a nosaltres la clau és aquesta: aprofitar moments distesos i propers per treballar el desenvolupament positiu dels infants. A més introduïm, de manera transversal l’educació emocional per poder parlar de sentiments i sensacions obertament amb el grup. Tractem de forma natural i propera els nostres estats d’ànim per crear un clima acollidor i per poder-nos expressar sense tenir por ni vergonya. Ens oblidem de les etiquetes, dels noms i dels conceptes que defineixen les persones per centrar-nos plenament en ells i en el que volen expressar. 

 

Des de La Milana no entenem la modernitat sense l’autenticitat, no entenem el progrés sense la senzillesa i no entenem l’educació sense les emocions.

Per què?
Aquest projecte professional es crea el setembre de l’any 2013 a Sant Feliu de Guíxols. Neix gràcies a una reflexió interna sobre el nostre paper com a joves (Anabel i Helena) envers l’actual sistema de les professions on ens hem vist abocats i abocades amb el drama de no fer el que veritablement voldríem a causa de la por inculcada arran de la crisi i per la poca probabiblitat de trobar feina. Observem com la nostra societat està visquent canvis molt transcendentals als quals  és necessari fer front per establir noves metodologies de treball i acompanyament, i reflexionar entorn les necessitats educatives, culturals i humanes. Dues joves inconformistes i crítiques amb l’actual sistema de vida veiem oportú i inevitable ordenar idees, experiències i il·lusions per construir des de la vocació i l’esforç el nostre propi projecte. Les ‘ganes de treballar’ però sobretot les ‘ganes de treballar pel que creiem’ són el nostre motor de canvi.
 
Què volem?
Incidir d’una forma real, contundent i alternativa en la vida educativa i emocional de les famílies i especialment en la dels nens i nenes Partim de la idea que els espais d’educació no formal són claus en la vida dels més joves i que gràcies a les nostres experiències i coneixements professionals podem involucrar-nos-hi i podem renovar el que per a nosaltres són mecanismes decadents per oferir, a les famílies, l’entrada de noves formes de treball i gestió per a l’educació integral, activa i creativa dels seus nens i nenes. Treballem des d’una metodologia activa-participativa i apostem per activitats que ens aportin benestar i felicitat a cada una i un dels que formem part de l’espai. Ens deslliguem una mica del modus de treball més convencional i sistèmic per treballar, de manera més amplia, des de la persona i per la persona.
 
Qui som?

L’Espai la Milana el composem un equip de professionals especialitzades en l’àmbit educatiu i social amb més de quinze anys d’experiència treballant amb nens, nenes, adolescents i altres col·lectius.  A més contem amb la col·laboració de professionals i experts en el ram social i humanista. Per a nosaltres, com a dones joves que emprenem un projecte, és un moment difícil però a l’hora oportú per renovar mecanismes, reformular idees i recuperar experiències del passat que ens ajudin a fer més plena i emotiva la vida d’aquells qui vulguin compartir el nostre espai. 

 

Per a més informació contacteu amb nosaltres a espailamilana@gmail.com
Anuncis

4 thoughts on “Què és La Milana?

  1. Em sembla molt interessant el plantejament que feu; el trobo a la vegada innovador, però proveït de base i fonament. He copsat que és el fruit d’una gestació reflexiva i madurada. Un naixement ple de força i d’il·lusió.

  2. Un projecte i una manera de fer, exposats amb “ganes”, estima i afecte.
    Segur que agradareu i engrescareu a nens i nenes, a mares, a pares …..
    Sort Annabel i Helena !

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s