Molt més que les notes: l’augment de l’estima i la satisfacció personal (gener 2015)

El passat estiu Espai La Milana iniciàvem el projecte de l’extraescolar les tardes de dilluns a divendres amb un petit nombre de nens i nenes. Era la primera vegada que transformàvem les nostres idees en fets i que posàvem en pràctica l’ensenyança en l’àmbit no formal i des d’una perspectiva alternativa i novedosa a la nostra ciutat.

A poc a poc nens i nenes van coneixent la dinàmica del projecte i van prenent la confiança necessària per establir vincles amb l’espai i la resta de les persones. A La Milana no només fem els deures sinó que escoltem, abracem i impliquem els infants en les seves responsabilitats socials i personals. A l’hora de fer la feina és important establir un diàleg lluny de les pors i les inseguretats que ens genera allò desconegut: no naixem ensenyants però tots i totes tenim capacitats suficients per aprendre i ser excepcionals en alguna cosa. Així doncs, més enllà de buscar un resultat numèric i competentment bo cal trobar-se amb un mateix per guanyar seguretat i adonar-se que l’aprenentatge pot ser molt plaent i satisfactori.   

Després de la vacances de Nadal reiniciem l’extraescolar i parlem amb les famílies per saber com senten i veuen aquest primer període establert amb La Milana i sobretot com veuen – des d’un punt de vista global- als seus fills i filles. Les seves respostes ens porten a escriure -en termes generals i sense entrar en les especificitats de cadascú- la crònica d’avui: els veuen més contents, segurs de les seves possibilitats, tranquils a casa i oberts amb professors i companys de l’escola.

Més enllà de l’augment dels resultats acadèmics o del contentament de les famílies el que veritablement importa és que sentim que els infants que formen part de La Milana venen contents, predisposats als reptes i que quan marxen a casa després de moltes hores de feina, esforços i responsabilitats ho fan amb satisfacció. El mateix ens passa a nosaltres: treballem contentes, predisposades als reptes i quan marxem cap a casa ho fem cansades però amb gran satisfacció.

Doncs per a nosaltres aquesta és la clau, formar persones en tota la seva globalitat: aprendre l’art de viure i fer-ho amb el coratge suficient per a superar-se cada dia, afrontar, perdonar i caminar.

Podeu consultar la informació de l’extraescolar a l’apartat “Informació extraescolar 2014/15”.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s