Construïnt un somni: passat, present i futur d’Espai La Milana

Els dies passen des de que vam iniciar aquest projecte. Això passava el mes de setembre quan en una trobada al pati de l’Anabel compartíem idees i sobre un bloc de notes començàvem a definir quina feina volíem fer. Les coses, sortosament han anat més de pressa del que esperàvem i aquest mes de març podem fer una balanç molt positiu de les fites aconseguides fins ara.

164El mes de desembre i en el marc de la festes de Nadal organitzàvem el Casal de Cuina Ecològica i de Mercat a l’edifici Les Vetlladores de Sant Feliu de Guíxols. Degut a la falta d’espais i que Espai La Milana encara estava en un procés molt embrionari vam decidir crear una associació per tal de disposar d’espais cedits per l’ajuntament i fer una primera activitat no lucrativa per tal de veure quina era la nostra capacitat per arribar al públic familiar i infantil i veure si realment el nostre estil de projecte agradava i encaixava amb Sant Feliu. El casal va ser un èxit: vam comptar amb 14 participants i al menú degustació de l’últim dia van venir una cinquantena de familiars a tastar el que els seus nens i nenes havien fet amb tot l’amor possible. 

El mes de gener decidim anar més enllà, La Milana pot ser un espai prou important pel municipi i per a les famílies. Ens paren pel carrer per dir-nos que necessiten i valoren projectes com el nostre i tenim molt presents aquells nens i nenes que van fer possible la primera activitat. És així com comencem a buscar un local que s’adeqüi a les nostres necessitats i a les nostres possibilitats. Cada vegada que entrem en un local l’emoció ens envaeix però al sortir-ne sabem que res és fàcil. En pocs dies, i de manera inesperada, arriba a les nostres mans  la casa ideal per desenvolupar el nostre projecte. A partir de llavors veiem que les possibilitats són reals i que cal treballar de valent per construir des de zero tot el que tenim pensat. La Milana es troba al carrer de Girona número 40 del nostre municipi. L’Helena hi feia les classes de ballet als cinc anys i ara disposem d’aquest fantàstica sala i de tots aquells records. Quan ens imaginàvem l’espai volíem que fos una casa…suposem que de tan pensar-hi i de tanta il·lusió invertida els astres es van alinear perquè fos així. La Milana és dins d’una casa preciosa al bell mig de Sant Feliu. Contem amb una sala gran, una petita sala al pis de d’alt i un despatx al pis d’abaix.

Des de llavors fins ara ens hem dedicat a fer un pla d’empresa,  hem canviat la forma jurídica d’Espai La Milana i actualment estem arreglant les sales i fent les obres necessàries per fer l’espai el millor que sapiguem. Nosaltres mateixes amb l’ajuda de familiars i amics i amigues llimem portes, llancem runa i comprem pintures. Mentre això passa anem avançant la feina interna i projectant i dissenyant les activitats que, a mig i llarg termini, volem oferir al nostre públic. Entre temps i temps ens reunim amb famílies interessades a conèixer el que fem i sempre estem disposades a compartir un cafè i una conversa per tal d’apropar-vos el nostre projecte.

Hem considerat que avui valia la pena fer un recull d’informació i posar-vos al dia de les nostres novetats perquè plegats poguem imaginar aquest espai.  Així doncs, tot seguit fem un recull de les properes activitats a curt i mig termini perquè n’estigueu al corrent:

ABRIL

2014-03-09 17.39.45El dia 5 d’abril, dia mundial per a la conscienciació per l’autisme col·laborarem amb ‘Viu Autisme’  –associació de familiars de persones amb autisme del Baix Empordà- en les activitats que realitzaran al llarg del matí a Castell d’Aro. Espai La Milana dóna suport a l’entitat i organitza, al llarg de l’any, activitats i jocs pels nens i nenes d’aquestes famílies. Aquest passat diumenge, dia 9, hem organitzat els nostres primers tallers dirigits al Centre Cívic Vicenç Bou de Platja d’Aro.

Casa Rural Fundacion La PlanaPer Setmana Santa del 15 al 18 realitzarem unes colònies a Santa Maria d’Oló (El Bages) a una masia imponent i preciosa pertanyent a Fundació La Plana. Falta detallar el programa però entre d’altres els nens i nenes disposaran d’una hora al dia per fer repàs escolar o una mica d’estudi i lectura; disposarem d’una sala de cinema per passar algun film interessant i després debatre’l en grup; disposarem d’una sala polivalent per fer-hi dinàmiques grups; espais exteriors per fer jocs moguts i gaudir de temps lliure així com l’entorn per a fer-hi excursions. 

Restem a l’espera d’altres possibles activitats per aquest mes.

 

MAIG

Espai La Milana conta fer una jornada de portes obertes per donar el tret de sortida a la seu on ens podreu trobar. Al llarg del dia podreu passar per la sala i gaudir de les diverses activitats que dissenyarem per a grans i petits.  Volem que més enllà de l’opció de les famílies aquestes tinguin la oportunitat de veure on som i quins tipus d’activitats oferim. A primera hora farem un acte més formal d’inauguració, realitzarem tallers i activitats per a diferents edats i a última hora farem un berenar més distès amb totes aquelles famílies que vulguin passar per allà. Més endavant facilitarem el programa de la jornada.

A partir del maig inici de les activitats diàries d’Espai La Milana de dilluns a divendres de 16h a 20h. Inici també d’activitats de cap de setmana, xerrades, tallers familiars, etc. Per saber-ne més podeu consultar l’apartat del bloc “activitats que oferim”.  

 

JUNY-SETEMBRE

Durant el període de vacances estival oferirem activitats per aquelles famílies que necessitin cobrir el temps lliure dels seus fills i filles –des de l’acabament de l’escola fins al seu inici-. D’aquí pocs dies començarem a publicar informació sobre el casal perquè pogueu planificar-vos amb temps. Darrerament hem visitat les escoles de Sant Feliu per donar informació sobre les colònies de Setmana Santa i molta gent ens ha preguntat si faríem casal a l’estiu. De moment us podem avançar que farem horari de matí i de tarda i que oferirem el servei de carmanyola per aquelles famílies que necessitin deixar els nens i nenes a l’espai fins després de dinar. Durant els matins durem a terme activitats més lúdiques (platja, excursions per l’entorn, esport…) i durant les tardes mantindrem el programa i l’estructura de tot l’any ( a primera hora espai de reforç i ampliació del coneixement, a segona espai de joc respectuós).

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s