Projecte educatiu

El nostre projecte global és ambiciós perquè espera satisfer a la comunitat familiar però en essència és molt senzill i simple. No hem inventat res però hem procurat capgirar l’enfoc i el tarannà que, en general, podeu trobar en els espais no formals. Entenem que darrera un simple espai d’entreteniment per nens i nenes nosaltres podem aportar un projecte professional i pedagògic que els beneficiï i reconforti encara més. Per a nosaltres la clau és aquesta: aprofitar moments distesos i propers per treballar el desenvolupament positiu dels infants. A més introduïm, de manera transversal l’educació emocional per poder parlar de sentiments i sensacions obertament amb el grup. Tractem de forma natural i propera els nostres estats d’ànim per crear un clima acollidor i per poder-nos expressar sense tenir por ni vergonya. Ens oblidem de les etiquetes, dels noms i dels conceptes que defineixen les persones per centrar-nos plenament en ells i en el que volen expressar. 

D’altra banda ens sembla que combinar un espai acadèmic (esforç, pensament, reflexió, concentració…) amb un espai lúdic (joc, diversió, desconexió, sociabilització…) ajuda a que nens i nenes es sentin més còmodes i receptius. Apostem doncs per oferir espais on la infància pugui dissenyar amb molta autonomia els seus propis aprenentatges així com activitats que els hi permetin desenvolupar al màxim les seves capacitats i vocacions per tal d’afrontar-se a la vida amb més èxit.

També treballem, en la mateixa línia de projecte amb els i les joves però oferint continguts més flexibles i puntuals adaptats a les seves demandes. Apostem per cursos de formació, per espais de trobada per a l’orientació i  per activitats que els facin reflexionar envers temes o qüestions que trobem adients. Les activitats es poden desenvolupar en el nostre espai en horaris adaptats o puntualment en espais externs. 

Des de La Milana no entenem la modernitat sense l’autenticitat, no entenem el progrés sense la senzillesa i no entenem l’educació sense les emocions. 

Projectes adreçats a les famílies 

Espai proper que ens uneixi a les famílies per poder-les ajudar a resoldre problemàtiques, preocupacions i qüestions entorn els seus fills i filles així com fer-les participar activament en el projecte i les activitats de La Milana per empoderar-les com a pares, mares o referents dels nens i nenes. Volem facilitar espais de joc i temps lliure al conjunt de la família.

Programa de formació. Les famílies tenen ganes de participar en espais on puguin aprendre, debatre i obtenir recursos per a les seves vides personals. Planifiquem xerrades, cursos, tallers monogràfics,… 

Assessorament i orientació familiar. Facilitem espais de trobada i confiança per treballar qüestions que afecten a pares i mares. Mediació de conflictes, tractament de problemàtiques en l’aprenentatge del fill o filla,  orientació en habilitats i recursos per a l’aprenetatge, preocupacions, etc.

Espai compartit. Oferim activitats que puguin fer tota la comunitat familiar especialment els caps de setmana. Creiem en la importància de compartir temps i espais en família i promovem activitats adequades a les vostres necessitats i interesos. 

Joc actiu. Pensem que la nostra sala de joc pot ser molt útil a les famílies per anar-hi a jugar amb els nens i nenes en el seu temps lliure.

 
Projectes adreçats a institucions i professionals

Tenim interès per apropar-nos a persones i intstitucions interessades en el nostre projecte per tal d’oferir formacions i recursos en l’àmbit educatiu i social. Projectes adreçats a: escoles, centres educatius, professionals, entitats de lleure…

 

Per a més informació contacteu amb nosaltres a espailamilana@gmail.com
Anuncis

2 thoughts on “Projecte educatiu

  1. M’interessaria saber quines activitats feu extraescolars i poder-me apuntar per tal de rebre informació de totes les activitats que dueu a terme. Segur que m’apuntaria a forces activitats!
    Gràcies per tot.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s